2012-12-04

Att vara hemma från jobbet

Är verkligen inte min grej.
I söndags så fick jag väldigt ont i en del av hälen, det gjorde ont när man tryckte på en viss punkt samt när jag satte ner hälen. Det var likadant när jag vaknade igår,  men jag knalla självklart iväg till jobbet. 
På jobbet försökte jag att inte belasta hälen och det funkar bra i trapporna eftersom jag mest befinner mig på tå då men varje steg emellan gjorde ont. 
Jag har väldigt svårt att vara hemma från jobbet då jag får dåligt samvete eftersom jag vet att det drabbar alla andra. Jag brukar därför strunta i om jag är lite småsjuk, har ont någon stans eller av någon annan anledning egentligen borde vara hemma. Just av den anledningen att jag inte vill svika mina kollegor. 
Men i morse när jag vaknade gjorde det väldigt ont i foten så jag fattade beslutet att vara hemma från jobbet. Mådde väldigt dåligt när jag hade ringt och sjukskrivit mig, men inte för att jag är sjuk(förkyld eller liknade) utan för att jag hatar att sjukanmäla mig. Det känns som om alla andra tycker jag är dålig som är hemma eller att de inte tror att jag är sjuk/skadad på riktigt.. 
Jag vet att det inte är så men det är ändå den känslan jag får. 
Jag har därför jättesvårt att förstå mig på personer som är sjuka var och varannan dag, mitt psyke skulle aldrig klara av det. Men det kanske är det som är skillnaden mellan dom och jag, tankegångarna. 
Men samtidigt är det inte bra att vara som jag heller eftersom jag inte lyssnar på min kropp på det sättet jag borde. 
Det var av just den anledningen som gjorde att jag valde att stanna hemma idag för att faktiskt göra något som jag nästan aldrig gör. Nämligen gå till vårdcentralen och kolla upp vad som var fel och nu har jag svaret. 
Jag har en inflammation i hälen så jag fick en gel som ska smörjas på 3 gånger om dagen så nu hoppas jag att hälen inte gör ont på torsdag så jag kan jobba. :)
Blev lite förvirrat inlägg kanske men men... 
Vad har ni för tankar gällande sjukanmälning eller inte? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar