2012-04-22

Dagens stall

Nikita: Red lektion i ridhuset idag. Vi började i trav på volten och hon kändes lugn från början, blir lite vinglig och stark emellanåt men det är oftast när jag tappar lite. Vi jobbade med lite sidvärtsrörelser genom att minska volten för att sedan flytta ut henne igen(i skritt). Flytta för vänster skänkel är mycket enklare än att flytta för höger. 
Vi började jobba med galoppen ganska tidigt idag och fick några bra fattningar samt galopperningar. Styrningen blir ju lite si så där men hon går iaf framåt i galopp så då gör det inte så mycket. Nu har hon börjat acceptera när man lägger till spöet och slår inte mot det vilket är skönt, däremot har hon börjat dra ner huvudet och försöka dra ur mig från sadel men det går inte. När jag hade ridit runt ca: 15 minuter kom det in 2 andra hästar men hon fortsatte fokusera på mig och vi kunde jobba vidare. Det hade inte gått för 2 månader sedan! Vi fortsatte jobba i traven, hon vill gärna lägga sig i handen på mig så det fick jag jobba med att hon skulle bära upp sig själv samt att hon ska vara aktiverad i skritten så jag inte ska behöva driva hela tiden. Jag är väldigt nöjd med dagens lektion och känslan i kroppen är bara positiv. :) Blev tyvärr inga bilder idag då Brolle slet sig från Sussi och sprang till skogs. Efter ett tag dök han upp i stallet medan Sussi sprang runt i skogen och letade.
Chantal: Blev ingenting idag förutom lite klappar i hagen och genomkänning av benen som kändes väldigt fina.

Anledningen till att jag inte hann göra något med Chantal var för att Lasse fick en stroke idag så han åkte in till sjukhuset med ambulanshelikopter. Eftersom vi inte vet hur länge han blir borta var vi tvugna att fixa någon som kommer och tittar till Inger och förhoppningsvis ska hon få komma till ett korttidshem då hon behöver droppar i ögonen 3 gånger/dag, mat och annat småpyssel. Vi var ju även tvungna att fixa någon som kunde ta hand om hästarna på mornarna eftersom alla vi jobbar och inte hinner åka ut då. Som tur är finns företaget stallvikare som kommer och fixar morgonfodringen samt utsläpp. Vi kommer hjälpas åt med middagsmat, intag och kvällshö eftersom det nästan alltid är någon ute då. Jag vet inte hur det är med Lasse just nu så har ingen aning hur det kommer bli framöver. Känns väldigt jobbigt men vi håller tummarna för att han blir bra. Gör det ni också! 

2 kommentarer:

 1. Hej Fia! Tack för igår!
  Vad jobbigt att höra att Lasse fått en Stroke.
  Hoppas att allting ordnar sig, och att han kryar på sig. Det är ju inte lätt med Inger heller som inte kan klara sig själv. Vore ju bra om ni får in henne på ett boende. Vet du hur man bär sig åt med det el. behöver du hjälp att ringa el. så?
  Hör av dig om du vill, vi tänker på er.
  Hälsn. fr. Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Tack själva. Vi har nog löst det med Inger och hemtjänsten är ute 3 gånger om dagen tills dem hittar ett boende. Men Lasse är det lite si så där.. Han har svårt att röra vänster arm och ett ben. Det enda vi kan göra just nu är att hålla ställningarna och avvakta. Tack så mycket. Kram

   Radera