2010-05-29

Tjurfäktning en idiotisk "sport" om du frågar mig.

Easto, 29 år säger:Vilken vettig människa som helst BORDE känna mer med matadoren än tjuren i detta fall. Det är absurt och antagligen aftonbladets mening att folk ska förakta tjurfäktning och sprida en där-fick-matadoren-känsla. Men vi borde hålla oss till fakta, vetenskap och vad som verkligen sker. Vi slaktar djur och äter djur dagligen, gigantiska mängder, djur dödar djur, etc etc... Har tjuren vetskapen att den kommer dö? Uppfattar den lidande som vi gör?
Nej, förmodligen inte mer än gran i lappland.. med hänvisning till vad vi vet om hjärnans och hur medvetenheten om våran egna existens fungerar. Men folk kan ju fortsätta lura sig själv, genom att avla fram hundar med mera som ska "se gulliga ut" , "jag ser att hon är ledsen" osv... detta är fullkomligt retarderat och värderar ett djurliv mer än människoliv är bara ett bevis på samhällets dekadens och den hjärntvättning folk utsätts för.

Ett puckat citat från en idiot på aftonbladet från inlägget om matadoren som blev spetsad av en tjur.
Det är väl klart som fan djuren kan känna smärta och det är INTE synd om matadoren, han har ju själv valt att vara med.
Vilket tjuren inte har gjort.
Dessutom spelar dom ju inte på lika villkor då man skadar tjuren i nackmuskulaturen innan matadoren kommer in så den inte kan ta upp huvudet vilket resulterar i att den inte kan använda sin fulla styrka.
"Därefter kommer tercio de banderillas, då ett antal banderilleros stöter fast hullingförsedda "spjut" i tjurens rygg.
Matadoren kan också sätta sina "banderillas" själv.
Sista delen är tercio de muerte där matadorens roll är att få tjuren att gång på gång attackera hans röda tygskynke muleta. En tjurfäktingsomgång anses lyckad om den avlutas med att tjuren dödas genom att svärdet sticks genom djurets skuldra ned i hjärtat."-taget från wikipedia

Låter det som det är på lika villkor?
Om man nu ska slåss mot en tjur kan dom väl göra det ordentligt, men det skulle dem nog aldrig våga.
För om tjuren inte skulle vara skadad tror jag matadoren skulle gå förlorande ur spelet mycket oftare än i dagens läge.
Sen förstår jag inte hur folk kan betala pengar för att gå och kolla på denna "sport" det är nästan lika hemskt som att själv stå där nere i ringen, om inte hemskare.
Vad tycker ni?
Är det synd om djurplågaren eller tjuren?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar