2013-01-27

Löshoppning och Dockanbus

Idag hade jag utsläppet i stallet så väckarklockan ringde 05.40, det är alltid segt att gå upp men det är något speciellt med att ha morgonpass.
Hästarna är så lugna och står och brummar lite, sedan hör man hur de tuggar och det ljudet är fantastiskt..

Efter alla sysslorna var klara plockade jag in Nikita och så gick vi till ridhuset..
Löshoppning stod på schemat och Tina samt ägaren av rishuset Carolina (som även red Chantal back in the days) hjälpte mig. Vi insåg ganska snabbt att draghjälp skulle vara ett stort + om inte nödvändigt så Carolina gick för att hämta sitt 15-åriga fjordningssto Dockan.
Hon och Nikita hade sjukt kul och röjde runt i flera minuter. Tror Nikita tyckte det var riktigt roligt att få leka av sig lite energi.
När de hade lekt färdigt testa vi och hoppa lite, utan Dockan framför fatta hon inte riktigt vad det gick ut på men när Dockan var framför gick det hur bra som helst.
Eftersom det var första gången så fick hon ta 4 skutt och sedan nöjde vi oss. Dessutom var hon  helt svettig efter röjandet så motion det fick hon iaf. :) ¨
Hon hoppade ett litet hjälphinder som var upplagt som ett kryss samt en oxer på kanske 40 cm.
Vi ska definitivt vara med på löshoppningen nästa gång också.

Tina filmade en del så ska lägga upp lite klipp så fort Christian kommer hem och kan hjälpa mig klippa. Eller så blir det i morgon men klipp på bustjejen kommer komma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar