2012-02-06

Nikita W

Har inget smeknamn utan kallas för Nikita.

Inridningen påbörjades för några år sedan men hon hade en lös benbit som behövde opereras bort och blev då ordinerad boxvila samt promenader. Det ville tjejen som höll på med henne inte göra så hon slutade och inridningen las på is, den återupptogs inte ordentligt förens förra sommaren då jag började rida henne. Hon har gått lite emellan också men ingen som stannat tillräckligt länge för att lära henne något.

Nu går hon i form i både skritt och trav. Galoppen fungerar inte varje gång utan ibland blir det några bockningar men det går nog över när hon blivit starkare. Hon gillar att arbeta och när man rider så hon förstår är hon väldigt mjuk och trevlig att rida men hon är ett sto, röd och fransk så vissa dagar är hon lite tjurig. Då får man lirka så brukar det lösa sig. Vi har bara hoppat ett språng (om man inte räknar diken i skogen) och det gick bra. Nu när vi ska flytta till ett stall med ridbana tänkte jag börja jobba med lite bommar.
Man kan inte sitta och åka häst på henne för då vandrar hon iväg eller busar på något annat sätt.

Hon är väldigt snäll men eftersom hon är lite orutinerad kan hon studsa till ibland eller vara tittig.
Att sköta om Nikita så som att rykta, sadla, kratsa hovar m.m är inga problem. Just nu jobbar jag med att kunna spraya henne (flugspray) utan att hon försöker springa iväg.  Just nu studsar hon bara lite så jag tror att hon snart accepterar det.
I det nya stallet finns en spolspilta så när vi flyttat blir det till att träna i den så hon kan bli duschad nästa vår.
När jag började hålla på med henne ville hon inte lyfta bakbenen men nu 1 år senare går det jättebra. :)
Hon har aldrig haft skor bak men denna vinter kanske det går.

Här är lite bilder från blandade årtal. Alla ridbilder är tagna det senaste året.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar